Jansen hamert op discipline bij Heerenveen: 'Dan gaat dat veel punten opleveren'

Jansen hamert op discipline bij Heerenveen: 'Dan gaat dat veel punten opleveren'

25-10-2020 15:30
27

Het sc Heerenveen van trainer Johnny Jansen won zaterdagavond met overtuigende cijfers van FC Emmen. De Friezen staan momenteel op een zeer verdienstelijke vierde plaats, maar Jansen blijft realistisch.

"We moeten gewoon heel erg gedisciplineerd blijven voetballen met elkaar. Als we dan ook nog aan de bal beter worden, dat moet nog wel vind ik, dan gaat dat gewoon heel veel punten opleveren. Waar het schip dan strandt, dan zien we vanzelf wel", begint de oefenmeester tegen Omrop Fryslân.

Het feit dat Heerenveen tegen Emmen weinig weggaf stemt Jansen tevreden. "Dat is een kwaliteit van ons, en vanuit die omschakeling zijn we supergevaarlijk. Als we met elkaar de nul kunnen houden is dat fantastisch. Het werd 4-0 maar het had meer kunnen zijn, maar we zijn hier erg blij mee."

Door de ruime overwinning op Emmen staat Heerenveen voorlopig op de vierde plaats. Feyenoord kan de Friezen zondagmiddag nog passeren wanneer de Rotterdammers weten te winnen in Waalwijk tegen RKC. Heerenveen komt dinsdagavond weer in actie. De ploeg van Jansen krijgt dan bezoek van Top Oss in de eerste ronde van de KNVB Beker.