Heracles Almelo pakt voor het eerst sinds een maand weer een punt

25-10-2020 16:24
19

Sparta en Heracles Almelo hebben zondagmiddag gelijkgespeeld. Op Het Kasteel werd het 1-1.

Dat Heracles dit seizoen moeite heeft met scoren werd ook in Rotterdam duidelijk. De grootste kansen waren voor de ploeg van trainer Frank Wormuth, maar de aanvallers verkeerden niet in beste vorm. Sinan Bakis kreeg op aangegeven van Silvester van der Water de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd, waarna Lennart Thy een kans voor Sparta kreeg.

Na de rust kwam Sparta op voorsprong via Abdou Harroui, maar de vreugde maakte snel plaats voor teleurstelling. Adil Auassar moest met direct rood vertrekken na te hard inkomen op Rai Vloet. De speler van Heracles trapte in zijn ogen na, maar dat werd door de arbitrage niet waargenomen. Kort na de rode kaart miste Van der Water een kans op 1-1. Ook Deroy Duarte solliciteerde met een harde tackle naar rood, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf hem slechts geel.

Sparta kwam nauwelijks nog van de eigen helft af en zette alles op overleven. Dat ging lang goed, maar in de slotfase kwam Heracles toch langszij. Vloet schoot op aangeven van Kasper Lunding Jakobsen de 1-1 binnen.

Heracles staat na zes wedstrijden op vijf punten, Sparta heeft er nu drie en staat op de zeventiende plaats.