Update: De Roon niet van de partij tijdens Atalanta Bergamo-Ajax

Update: De Roon niet van de partij tijdens Atalanta Bergamo-Ajax

26-10-2020 14:25 Laatste update: 14:23
55

Marten de Roon is een vraagteken voor de Champions League-wedstrijd tegen Ajax van aankomende dinsdag. Hij heeft tijdens Atalanta Bergamo - Sampdoria een blessure opgelopen.

Dat melden Tuttomercatoweb en Calciomercato. De Roon heeft zaterdag een liesblessure opgelopen en werd na 63 minuten gewisseld. Hij traint niet mee met zijn teamgenoten en zal worden onderzocht.

Maandag wordt waarschijnlijk meer duidelijk over de blessure van De Roon. Trainer Gian Piero Gasperini geeft maandagmiddag een persconferentie, waar ook Hans Hateboer bij aanwezig zal zijn. Ook Ajax-trainer Erik ten Hag staat de pers te woord.

Het wegvallen van De Roon zou een grote tegenvaller zijn voor Atalanta, de middenvelder miste dit seizoen nog geen wedstrijd. Mocht hij wel aan de aftrap verschijnen, dan gaat hij zijn vierde wedstrijd in tien dagen spelen. Vorige week woensdag speelde De Roon ook negentig minuten in de gewonnen Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland (0-4).

Update: De Roon zal inderdaad ontbreken tegen Ajax, heeft Gasperini bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De Oranje-international liep zaterdag tegen Sampdoria een liesblessure op. Atalanta en Ajax trappen dinsdag om 21.00 uur af in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia.