Feyenoord laat zich verrassen door RKC: Haps voorkomt nederlaag met beauty

25-10-2020 18:35
193

Feyenoord is ontsnapt aan een blamerende nederlaag bij RKC Waalwijk. Ridgeciano Haps schoot de Rotterdamse ploeg drie dagen na de doelpuntloze Europa League-opener tegen Dinamo Zagreb naar een punt: 2-2.

Feyenoord startte scherp in Waalwijk, maar dat bleek vals alarm: de ploeg van trainer Dick Advocaat speelde in een veel te laag tempo om het RKC moeilijk te maken in de eerste helft. João Teixeira haalde de rust niet. De Portugese zomeraankoop kreeg last van zijn bovenbeen en werd vervangen door Nicolai Jörgensen.

Halverwege greep Advocaat in door Bryan Linssen en Bart Nieuwkoop te wisselen voor Luciano Narsingh en Lutsharel Geertruida. Dat bood echter geen uitkomst. Sterker nog, RKC kwam in de vijftigste minuut op voorsprong. Cyrl Ngonge passeerde Marcos Senesi en schoot de bal hard langs Justin Bijlow: 1-0.

Lang kon RKC niet van de verrassende voorsprong genieten. Jörgensen zorgde in twee instanties voor de gelijkmaker: eerst raakte de Deense spits de paal, in de rebound schoot hij de bal hard binnen. Meteen daarna werd gelaten Jörgensen gewisseld en vervangen door Christian Conteh. De reden laat zich raden: een blessure.

Tot overmaat van ramp kwam Feyenoord vervolgens wéér op achterstand. De in Nederland teruggekeerde Ola John maakte er 2-1 van door Bijlow te kloppen in de korte hoek. Daarmee was het nog niet gedaan in het Mandemakers Stadion. Haps krulde de bal schitterend achter doelman Kostas Lamprou en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2.

Door het gelijkspel blijft Feyenoord de nummer vijf van de Eredivisie met drie punten achterstand op koplopers Ajax en Vitesse. RKC staat elfde met vijf punten uit zes wedstrijden.