VP's Elftal van de Week: Ajax, Ajax, Ajax, Ajax en dan heel lang niets

VP's Elftal van de Week: Ajax, Ajax, Ajax, Ajax en dan heel lang niets

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 10:00ma 26-10-2020 om 10:00

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 10:00ma 26-10-2020 om 10:00

Natuurlijk is Ajax hofleverancier na de zesde Eredivisie-speelronde hofleverancier in VP's Elftal van de Week. De Amsterdammers vaardigen na de recordzege op VVV-Venlo (0-13) een ongekend aantal van zes spelers af.

Kostas Lamprou (RKC Waalwijk)
Met Lamprou heeft RKC een meer dan prima doelman onder de lat staan. De Griek kwam de afgelopen jaren niet aan de bak bij Ajax en Vitesse, maar groeit in Waalwijk naar zijn oude vorm toe. Het punt tegen ex-club Feyenoord zal extra goed smaken.

Sean Klaiber (Ajax)
Voor het eerst sinds zijn veelbesproken overstap naar Ajax kreeg Klaiber een basisplaats van Erik ten Hag. Die kans greep hij met beide handen aan. Natuurlijk legde VVV hem geen duimbreed in de weg, maar de samenwerking met Antony op rechts was veelbelovend.

Jacob Rasmussen (Vitesse)
Voor het eerst in 23 jaar won Vitesse in eigen huis van PSV. Rasmussen had een groot aandeel in de Arnhemse stunt: niet alleen door zijn knappe goal, ook verdedigend maakte de 23-jarige Deen indruk.

Bart van Hintum (FC Groningen)
Alles viel zondag op zijn plek voor Van Hintum. De linksback was de aangever bij de 0-1 en 0-2 van Jörgen Strand Larsen en zette een kwartier voor tijd de kers op de Groningse taart door een vrije trap binnen te schieten.

Davy Klaassen (Ajax)
Alsof hij nooit is weggeweest bij Ajax, was de laatste dagen een veelgehoord geluid over Klaassen. En dat is de spijker op zijn kop; de strateeg op het middenveld lijkt het ontbrekende puzzelstukje in Amsterdam.

Jurgen Ekkelenkamp (Ajax)
Zet Ekkelenkamp op een voetbalveld en er vallen goals. Het was niet ontoevallig dat de aanvallende middenvelder weer twee keer trefzeker was voor Ajax tegen VVV-Venlo. Nu moet hij nog dat laatste stapje zetten richting de basiself.

Benjamin Nygren (sc Heerenveen)
"Ik denk dat we daar de komende twee jaar wel van kunnen genieten", zei Heerenveen-trainer Johnny Jansen na de 4-0 zege op FC Emmen over Nygren. De Zweed (19) maakte bijn zijn eerste basisplaats indruk met een goal en assist.

Antony (Ajax)
Bezorgde VVV-back Lukas Schmitz een horrormiddag. Na ruim een kwartier had Antony, die doet denken aan Hakim Ziyech, al twee assists afgeleverd. Daarna besloot Schmitz zoveel mogelijk anderhalve meter afstand te houden.

Dusan Tadic (Ajax)
Vertoont weer de trekken van de speler die hij in zijn eerste Ajax-jaar was: spelplezier en rendement gaan hand in hand bij de Ajax-aanvoerder, die in de Champions League tegen Liverpool ook een ruime voldoende haalde.

Lassina Traoré (Ajax)
De 24ste speler in de Eredivisie-historie met vijf goals in één wedstrijd: Traoré schoot zichzelf in de geschiedenisboeken tegen VVV. Hopelijk voor de negentienjarige spits uit Burkina Faso is hij nu écht los.

Henk Veerman (sc Heerenveen)
Alle ballen op Henkie. Veerman is in de vorm van zijn leven en staat na zes competitiewedstrijden op vijf doelpunten; een regelrecht schot in de roos van Heerenveen op de transfermarkt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie was dit weekend de beste?

Lamprou
5%
Klaiber
3%
Rasmussen
3%
Van Hintum
6%
Klaassen
15%
Ekkelenkamp
3%
Nygren
1%
Antony
14%
Tadic
2%
Traoré
41%
Veerman
8%
(2407 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws