'Drie uur voor de wedstrijd overleg je nog met de dokter, dat is de realiteit'

'Drie uur voor de wedstrijd overleg je nog met de dokter, dat is de realiteit'

25-10-2020 20:46
20

Arne Slot maakt zich steeds meer zorgen over de oplopende coronabesmettingen in zijn selectie. De trainer van AZ wil duidelijk maken hoe lastig het is voor spelers en staf om om te gaan met de nieuwe realiteit in het profvoetbal.

De onduidelijkheid is zo nu en dan enorm. "Toen we terugkwamen vanuit Napels hebben we sneltesten gedaan, waaruit drie spelers positief bleken te zijn", legt Slot uit bij FOX Sports. "Daarna hebben we meteen ook PCR-testen gedaan en toen waren er maar twee jongens positief, dus eentje niet. Dan moet je de keuze maken of je hem hierheen haalt en in de kleedkamer laat zitten, bijvoorbeeld."

Uiteindelijk moest de trainer van AZ een paar uur voor de wedstrijd de knoop doorhakken. "Je weet het niet zo goed, want is hij nou positief of negatief? Je overlegt 3 uur voor de wedstrijd nog met de dokter over wat je moet doen. Uiteindelijk besloten we om hier nog een sneltest te doen, die weer positief bleek. Gelukkig hebben we hem dus niet bij de groep gehad, maar dit is de realiteit waar we met AZ in zitten."

Slot maakt zich zorgen en denkt niet alleen maar aan zijn spelers. "Ook om stafleden die wat ouder zijn en mensen die achter spelers en stafleden thuis zitten. Je krijgt soms het gevoel van 'jeetje, wat zullen we nu weer horen' als het tijd is voor de testen'."