Ten Hag ziet pupil uitblinken bij Ajax: 'Hoop dat hij de volgende stap zet'

Ten Hag ziet pupil uitblinken bij Ajax: 'Hoop dat hij de volgende stap zet'

25-10-2020 23:32
31

Ajax-trainer Erik ten Hag geeft Jurgen Ekkelenkamp een compliment na de wedstrijd tegen VVV-Venlo. De middenvelder nam twee van de dertien goals voor zijn rekening en solliciteert serieus naar een basisplaats.

Ekkelenkamp kreeg tegen VVV een plek in de basis, vermoedelijk omdat Ten Hag spelers wilde sparen voor de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo in de Champions League. Ekkelenkamp heeft Ten Hag niet teleurgesteld.

"Jurgen heeft een heel goed gevoel voor de ruimte in the box en dat is een gave. Daarnaast heeft hij veel scorend vermogen", zegt Ten Hag tegen De Telegraaf. "Ik hoop dat hij de volgende stap zet en zich echt laat gelden. Hij moet gaan strijden om een basisplaats."

Ten Hag reageert nuchter op de vraag in hoeverre de 0-13 overwinning slecht is voor het imago van de Eredivisie. "Ja, dan gaan we daar over beginnen. Ik had dat wel verwacht. Maar ik denk dat je dit bij VVV-Venlo moet neerleggen en niet bij Ajax. Complimenten aan Ajax, want we hebben het gewoon heel goed gedaan. Het heeft met mentaliteit te maken hoe je zo’n wedstrijd aangaat en hoe je het doorzet."