Onana bezorgt VVV-doelman vreemd gevoel: 'Dat doe je niet als je respect hebt'

Onana bezorgt VVV-doelman vreemd gevoel: 'Dat doe je niet als je respect hebt'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 07:00ma 26-10-2020 om 07:00

Delano van Crooij weet niet zo goed wat hij van de actie van Andre Onana na het laatste fluitsignaal bij VVV-Venlo - Ajax moet vinden. De Venlose doelman kreeg dertien goals om zijn oren, waarna Onana het veld overstak om vaderlijk een arm om hem heen te slaan en op hem in te praten.

Het gebaar van Onana zorgt voor gemengde gevoelens bij Van Crooij, vertelt hij aan Langs de Lijn op NPO Radio 1. "Ja, als je hoort dat hij eigenlijk een penalty tegen mij had willen nemen, dan denk je wel: was zijn actie wel oprecht?", reageert hij. "Een penalty nemen tegen een andere keeper doe je niet als je respect voor hem hebt. Het zou vernederend zijn geweest."

Van Crooij likt zijn wonden. "Het is niet te beschrijven. Je voelt niet echt iets, dat is het erge, denk ik", zegt hij over het Eredivisie-record. "Je bent mentaal stuk, je wilt weg. Iedereen bedoelt het goed, maar je zit niet op medelijden te wachten." Een cijfer voor zijn prestatie laat Van Crooij, die nog tien doelpogingen tegenhield, 'over aan de kenners'. "Ik heb de wedstrijd ook niet teruggezien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat vind jij van de actie van Onana?

Sportief
59%
Niet oprecht
41%
(5859 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws