Memphis wederom van grote waarde voor Lyon: 'Hij is een kapitein en leider'

26-10-2020 07:48
9

Olympique Lyon-trainer Rudi Garcia is lovend over zijn aanvoerder, Memphis Depay. De Nederlander was zondagavond wederom belangrijk voor zijn ploeg in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen AS Monaco.

"We kennen de speler die Memphis kan zijn. Zijn houding is goed. Hij verdedigt veel. Hij neemt de ploeg op sleeptouw, hij is de kapitein en een leider", jubelt Garcia tegenover L’Equipe. Depay maakte na twaalf minuten de 1-0 voor de thuisploeg, waarna Lyon in de eerste helft nog driemaal het net vond. Het doorgaans kritische L’Equipe beloonde het optreden van Memphis met een 8.

Vorige week leverde Memphis drie assists af in de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Strasbourg, nu wist de Oranje-international het net zelf ook te vinden. Deze statistieken lijken aan te geven dat Memphis het mislopen van zijn Barcelona-transfer achter zich heeft gelaten.

Door de  4-1 overwinning tegen Monaco stijgt Memphis met Lyon naar de zesde plek in Ligue 1.