'Belangrijke dag bij Barcelona: verguisde Bartomeu kan vertrekken'

'Belangrijke dag bij Barcelona: verguisde Bartomeu kan vertrekken'

26-10-2020 08:30
18

Bij FC Barcelona is een cruciale dag aangebroken: maandag wordt mogelijk duidelijk dat Josep Maria Bartomeu opstapt. De fel bekritiseerde voorzitter kan de eer aan zichzelf houden.

Het bestuur van Barcelona komt maandag bij elkaar om het boekjaar van het seizoen 2019/2020 en het budget voor 2020/2021 goed te keuren. In Camp Nou gaat het echter vooral over een andere knoop die doorgehakt dient te worden: het afgedwongen referendum naar aanleiding van de motie van wantrouwen tegen Bartomeu.

Catalaanse media als Mundo Deportivo en Diario SPORT schrijven maandagochtend dat Bartomeu serieus overweegt de handdoek in de ring te gooien. De voorzitter is praktisch onhoudbaar geworden na de transferrel rond Lionel Messi. Mogelijk komt zijn vertrek maandag in een stroomversnelling als hij de eer aan zichzelf houdt en nieuwe verkiezingen uitschrijft.

Bartomeu zou daarmee ook een referendum voorkomen. De coronamaatregelen maken een dergelijke raadpleging gecompliceerd, omdat de socio's dan onnodige gezondheidsrisico's zouden moeten nemen, aldus het bestuur. Bovendien ziet de Catalaanse overheid het niet zitten. Bartomeu is sinds 2015 de baas in Camp Nou.