'De VAR zou voetbal consequenter moeten maken, maar dat gebeurt nu niet'

'De VAR zou voetbal consequenter moeten maken, maar dat gebeurt nu niet'

26-10-2020 08:35 Laatste update: 08:36
34

Sparta-trainer Henk Fraser zag zijn aanvoerder Adil Auassar zondagmiddag weggestuurd worden door scheidsrechter Serder Gözübüyük, na ingrijpen van de VAR. De oefenmeester kan geen begrip opbrengen voor de beslissing van de arbiter.

"Ik ben pro-VAR, laat daar geen misvatting over bestaan. Maar het uitgangspunt van de VAR zou moeten zijn dat voetbal consequenter wordt. Daarvan was in dit geval geen sprake", begint Fraser tegen het Algemeen Dagblad.

"Gözübüyük kreeg alleen de trappende beweging van Auassar te zien van de VAR, niet wat eraan vooraf was gegaan. Dan sla je in mijn ogen de plank mis. Als je de een bestraft, moet je dat bij de ander ook doen. Dat gebeurde niet. Er wordt met twee maten gemeten", vindt Fraser.

Auassar, die na een duel met Heracles-speler Rai Vloet het veld moest ruimen, begreep net als zijn trainer niets van de beslissing van Gözübüyük. "Ik ben me van geen kwaad bewust. Voetbal is emotie. Als je hiervoor al spelers weg gaat sturen, haal je elke emotie weg", aldus de Sparta-captain.

Door de rode kaart van Auassar wist Heracles zondagmiddag nog een gelijkspel uit het vuur te slepen op Het Kasteel. Uitgerekend Rai Vloet maakte een kwartier voor tijd gelijk namens Heracles. Sparta blijft door het gelijkspel steken op drie punten. De ploeg van Fraser staat zeventiende.