Eredivisie-flops: elftal VVV, Feyenoorder, PSV'er, trio van Emmen en Fortuna-duo

Eredivisie-flops: elftal VVV, Feyenoorder, PSV'er, trio van Emmen en Fortuna-duo

26-10-2020 11:20 Laatste update: 11:25
41

Je had het waarschijnlijk wel verwacht: de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur wordt gedomineerd door spelers van VVV-Venlo, dat zaterdag met 0-13 verloor van Ajax. Een historische nederlaag. We hadden alle spelers van VVV in de lijst op kunnen nemen, maar hebben het bij een paar absolute dieptepunten gelaten.

Delano van Crooij (VVV)
Dertien goals tegen, daarmee hebben we genoeg gezegd. Een absolute horroravond voor de stand-in van Thorsten Kirschbaum. Deze wedstrijd zal hij nooit meer vergeten. We vinden het eerlijk gezegd toch een beetje sneu, want er zaten ook een paar goede reddingen bij.

Simon Tibbling (FC Emmen)
Was met een rode kaart een van de dissonanten van FC Emmen. Twee gele kaarten pakken door twee vergelijkbare overtredingen te maken in een tijdsbestek van een paar minuten, dat is onhandig. Los van de kaart speelde hij ook een slechte wedstrijd in Heerenveen.

Christian Kum (VVV)
Rood pakken in een wedstrijd die toch al verloren is. Het moest na de rust veel scherper tegen Ajax, maar Kum nam dat iets te letterlijk. Hij beukte Antony omver en kreeg een terechte rode kaart te zien.

Arjan Swinkels (VVV)
Los van de doelpuntenregen had Swinkels veel meer moeten doen om een vernedering te voorkomen voor VVV. Hij is veruit de meest ervaren verdediger, maar dat bleek nergens uit. Veel te slap, overal te laat, beschamend. Kijk de 0-7 maar eens terug.Steven Berghuis (Feyenoord)
Als Feyenoord niet draait, draait Steven Berghuis niet en andersom. Dat werd tegen RKC duidelijk zichtbaar. Er is niemand die de ploeg op sleeptouw neemt en dat mag je van een aanvoerder - tevens je beste speler - wel verwachten. Ook zijn houding als het niet loopt lijkt af te stralen op zijn teamgenoten.

Dennis Telgenkamp (FC Emmen)
Opnieuw vier goals tegen en opnieuw zag het er niet overtuigend uit. Aan de laatste twee kon hij weinig doen, maar de eerste twee waren absoluut houdbaar. Het begint een repeterend verhaal te worden.

Lukas Schmitz (VVV)
We hadden alle spelers van VVV wel kunnen bespreken, maar Lukas Schmitz is een van de spelers die de komende weken een paar keer extra wakker zal schrikken. Er zat helemaal niets in bij hem, totaal geen werklust en alles ging mis. Je kunt worden weggespeeld door Ajax, maar zorg dan dat je alles gegeven hebt. Sebastian Polter (Fortuna)
Erkend Bundesliga-spits Sebastian Polter is gehaald om Fortuna naar een hoger plan te tillen, maar liet tegen FC Groningen helemaal niets zien. Hij werd in de rust dan ook gewisseld. 

Hilal Ben Moussa (Emmen)
Vrijwel iedereen bij Emmen was zwak, maar Ben Moussa spande de kroon. Een verschrikkelijke fout bij de 0-2 van Heerenveen door op doodsimpele wijze balverlies te lijden.

Mohamed Ihattaren (PSV)
Wat is er aan de hand met Mohamed Ihattaren? Sinds de aanstelling van Roger Schmidt is de middenvelder geen schim van zichzelf. Ihattaren liet het ook tegen Vitesse niets zien en lijkt met z'n hoofd totaal ergens anders te zitten.Branislav Ninaj (Fortuna)
Stond lucht te dekken bij de eerste twee tegengoals van Fortuna. Het was sowieso een grote gatenkaas achterin bij de Limburgers en dat mag ook Ninaj zichzelf aanrekenen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s