Nijhuis krijgt steun uit Zeist: 'De strafschop is veel te gemakkelijk gegeven'

Nijhuis krijgt steun uit Zeist: 'De strafschop is veel te gemakkelijk gegeven'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 11:52ma 26-10-2020 om 11:52

Laatste update: maandag 26 oktober 2020 om 14:00ma 26-10-2020 om 14:00

Reinold Weidemeijer vindt dat Bas Nijhuis een juiste beslissing heeft gemaakt door de strafschop van PSV in de slotfase van de uitwedstrijd bij Vitesse terug te draaien. De voormalig scheidsrechter en begeleider van arbiters vanuit de KNVB vond de penalty zelf ook een te zware straf.

In Dit Was Het Weekend op FOX Sports wordt Wiedemeijer ingeschakeld om het penaltymoment te beoordelen. "Ik vind de strafschop veel te makkelijk gegeven", zegt de ex-arbiter onomwonden. "Je ziet dat Bas aangeeft dat het een duel met twee handen is. Dat zegt hij ook tegen de speler. De VAR kijkt daarnaar en zegt dat van duwen met twee handen geen sprake is. Dan heeft Bas het recht om het beeld opnieuw te bekijken."

Omdat Nijhuis op de beelden zag dat hij dit geen penalty vond, besloot hij om zijn beslissing in te trekken. "We zien dit soort duels heel veel", oordeelt ook Wiedemeijer. "Ik ben het dan wel eens met mensen die vinden dat dit soort situaties geregeld wel strafschoppen opleveren. Maar voor Bas was het een duidelijke fout nadat hij de beelden had gezien. Als hij had gezien dat er met twee handen was geduwd, had hij voor honderd procent de penalty laten staan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Jullie oordeel: penalty of geen penalty?

Penalty
35%
Geen penalty
65%
(1604 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws