Update: 'Ontstemd' Sparta en Auassar vangen bot bij tuchtcommissie

Update: 'Ontstemd' Sparta en Auassar vangen bot bij tuchtcommissie

26-10-2020 13:58 Laatste update: 27-10-2020 13:40
51

Sparta is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB, naar aanleiding van de rode kaart voor Adil Auassar. De zaak wordt maandagavond besproken door de tuchtcommissie van de voetbalbond.

Auassar kreeg het zondagmiddag tegen Heracles Almelo aan de stok met tegenstander Rai Vloet. Beiden maakten een trappende beweging, maar alleen Auassar kreeg – na inmenging van de VAR – de rode kaart van arbiter Serdar Gözübüyük.

De KNVB wilde de 34-jarige linkspoot vervolgens voor drie wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Sparta is echter niet akkoord gegaan met dit schikkingsvoorstel, laat het weten via de officiële kanalen. Maandagavond moet blijken of Auassar alsnog geschorst wordt of dat Sparta zijn gelijk haalt.

Het is niet de eerste keer dat Sparta een schikkingsvoorstel vanuit Zeist verworpen heeft: De Kasteelheren zagen Mica Pinto tegen PEC Zwolle rood krijgen wegens vermeend hands en gingen toen ook in beroep. Die rode kaart werd toen geseponeerd.

Update: De schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor Adil Auassar blijft staan. Het beroep van Sparta heeft niets uitgehaald, zo laten de Rotterdammers dinsdag weten. 'De tuchtcommissie heeft geoordeeld dat de VAR weliswaar niet alle beelden heeft laten zien aan de scheidsrechter, maar dat de actie op zich de schorsing rechtvaardigt', schrijft de club.

Sparta stelt met name ontstemd te zijn door de handelswijze van de VAR, 'door subjectief de beelden aan de scheidsrechter te tonen. Deze fout is toegegeven door de leiding van het arbitragekorps bij FOX Sports, echter kan dit achteraf niet meer teruggedraaid worden.'

Door de schorsing mist Auassar de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag donderdagavond en het Eredivisie-duel met sc Heerenveen van zondag.