Emanuelson geniet van 'sluwe' ex-ploeggenoot: 'Moet Ajax wel voor oppassen'

Emanuelson geniet van 'sluwe' ex-ploeggenoot: 'Moet Ajax wel voor oppassen'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 14:47ma 26-10-2020 om 14:47

FC Utrecht-middenvelder Urby Emanuelson gaat dinsdagavond met bovengemiddelde interesse naar Atalanta Bergamo-Ajax kijken. De 34-jarige linkspoot speelde zes jaar lang voor Ajax, maar werd tijdens het voorjaar van 2015 door AS Roma aan Atalanta uitgeleend.

Emanuelson verwacht een 'tactisch spelletje' tussen zijn twee ex-clubs, vertelt hij aan FOX Sports: La Dea maakten de afgelopen jaren furore met een hyperaanvallend systeem met drie verdedigers. "Daarom ben ik ook best wel benieuwd hoe dat ingevuld gaat worde: 3-4-3 tegen 4-3-3, dat is voor beide partijen niet makkelijk. Niet voor Ajax als Atalanta de bal heeft, niet voor Atalanta als Ajax de bal heeft. Het zou best wel een schaakspelletje kunnen worden."

Toen Emanuelson voor Atalanta speelde, knokte de club nog tegen degradatie: de geboren Amsterdammer merkte al wel dat de club vooruit wilde. "Je merkte bij de mensen die er werkten dat er een bepaalde structuur, een bepaald idee achter zet. Met vrij jonge, onbekende spelers." Aanvoerder Alejandro 'Papu' Gómez bijvoorbeeld speelde nog met Emanuelson samen. "Mooi om te zien hoe hij ervoor staat. Echt een hele goede, sluwe speler, waar Ajax wel voor moet oppassen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Atalanta - Ajax?

Zege Atalanta
23%
Zege Ajax
62%
Gelijkspel
14%
(4730 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws