De Jong: 'Koeman waarschuwde me vooraf om niet te vaak uit eten te gaan'

De Jong: 'Koeman waarschuwde me vooraf om niet te vaak uit eten te gaan'

26-10-2020 15:05
34

Frenkie de Jong heeft tegenover de UEFA-kanalen verteld over zijn band met landgenoot Ronald Koeman. De twee werkten bij het Nederlands elftal al samen en doen dat sinds deze zomer bij FC Barcelona.

De Jong bekrachtigde in het voorjaar van 2019 zijn overstap, nadat hij voormalig Barça-ster Koeman om raad had gevraagd. "Hij was heel positief, zowel over de club als over de stad", vertelt de controleur uit Arkel. "Hij zei wel dat ik voorzichtig moest zijn en niet te veel uit eten moest gaan. Het leven is goed in Barcelona, soms lijkt het alsof je het hele jaar op vakantie bent. Maar het voetbal blijft uiteraard het belangrijkste."

Deze zomer kwamen Koeman en De Jong elkaar weer tegen in Camp Nou, waar ze intensief samenwerken. "Onze communicatie verloopt prima: hij vertelt me duidelijk wat hij van me verwacht", aldus De Jong, die graag luistert naar zijn trainer. "Hij heeft de autoriteit, het overwicht én de voetbalinhoudelijke kennis. Hij is zelf een geweldige speler geweest, dus als hij iets uit probeert te leggen, dan luister je gewoon."