'Barça-president Bartomeu weigert op te stappen ondanks motie van wantrouwen'

'Barça-president Bartomeu weigert op te stappen ondanks motie van wantrouwen'

26-10-2020 18:45 Laatste update: 18:49
63

Josep Maria Bartomeu blijft tóch aan als president van FC Barcelona. Verschillende media, waaronder ESPN en El Chiringuito, geven aan dat de president ondanks de motie van wantrouwen zijn termijn bij de club afmaakt.

Bartomeu werd na een interim-periode van ruim een jaar in 2015 voor een periode van zes jaar benoemd tot president van Barcelona. De laatste jaren lag hij echter vaak onder vuur. Zo leverde hem de soap rondom Lionel Messi bakken met kritiek op. De Barça-president ging er drie jaar geleden mee akkoord dat de Argentijn zijn contract elk jaar kosteloos kon opzeggen. Toen Messi dat deze zomer daadwerkelijk wilde doen, ging Bartomeu alsnog in de weg liggen.

Messi nam de president onder meer kwalijk dat hij de spelersgroep na de uitbraak van het coronavirus zeventig procent van het salaris in liet leveren. Ook werd Bartomeu ervan beschuldigd online haatcampagnes tegen onder meer Messi en Gerard Piqué te financieren.

De druk liep zo hoog op, dat de socios (de leden van Barcelona) een motie van wantrouwen indienden tegen Bartomeu. De 16.250 handtekeningen werden opgehaald, maar Bartomeu is niet van plan op te stappen en wil zijn termijn tot aan de presidentsverkiezingen van maart volgend jaar afmaken. Barcelona en Bartmomeu beleggen binnenkort een persconferentie om de beslissing toe te lichten.