Go Ahead leidt B-elftal NAC naar de slachtbank na bizarre openingsfase

26-10-2020 22:46 Laatste update: 27-10-2020 11:42
31

Voor NAC Breda zit het bekertoernooi er alweer op. De door corona geteisterde ploeg werd maandag naar de slachtbank geleid door Go Ahead Eagles, dat na negentien minuten al met 5-0 voor stond. Het werd uiteindelijk 6-0.

NAC miste in een aantal vorige wedstrijden spelers vanwege corona en tegen Go Ahead was het weer raak. Maurice Steijn moest daarom opnieuw improviseren en het schijnt zelfs dat NAC de wedstrijd tegen Go Ahead helemaal niet wilde spelen. Toch moest er afgetrapt worden. Het liep niet goed af voor NAC.

Go Ahead haalde in de openingsfase ongenadig hard uit en kon na twaalf minuten al een 3-0 voorsprong noteren. Sam Beukema scoorde na zeven minuten en Sam Hendriks deed dat twee minuten later ook. Toen Zakaria Eddahchouri na twaalf minuten ook nog 3-0 maakte was Go Ahead pas echt hard op weg naar een monsteruitslag. Jeroen Veldmate en Luuk Brouwers scoorden ook nog en toen waren er pas negentien minuten gespeeld. NAC oogde futloos en leek er totaal geen zin in te hebben. Go Ahead wist daar wel raad mee.

De gedachten van velen gingen terug naar afgelopen zaterdag, waar Ajax VVV-Venlo met 0-13 oprolde. Een nog grotere afgang bleef NAC echter bespaard. De ploeg wist de rust te halen met een 5-0 achterstand.

Dicht bij de monsterscore van Ajax kwam Go Ahead niet, al werd het kort na de rust nog wel 6-0 door Antoine Rabillard. Het was het startschot voor een nieuwe doelpuntenregen, maar zover kwam het gelukkig voor NAC niet. Trainer Kees van Wonderen haalde na een uur zijn beste spelers van het veld en gaf de opdracht om rustiger aan te doen. Ook NAC zag geen reden om nog gas te geven.