'Ten Hag kiest voor Braziliaanse samba op Ajax-vleugels, ook Martínez start'

'Ten Hag kiest voor Braziliaanse samba op Ajax-vleugels, ook Martínez start'

27-10-2020 06:50
107

Ajax-trainer Erik ten Hag kiest in het Champions League-duel met Atalanta Bergamo voor het eerst vanaf de start voor geheel Braziliaanse vleugels. Het Algemeen Dagblad verwacht zowel David Neres als Antony aan de aftrap in Stadio Atleti Azzurri d'Italia.

Neres en Antony zouden de voorkeur krijgen boven Quincy Promes. Voor Antony is het zijn debuut in het miljardenbal. Hij ontbrak tegen Liverpool omdat hij niet geheel fit was. Dusan Tadic speelt als valse spits, waardoor ook Lassina Traoré op de bank moet plaatsnemen. De Burkinees was tegen VVV-Venlo (0-13) nog de gevierde man met vijf goals en drie assists.

Ten Hag kiest net als tegen Liverpool vermoedelijk voor de variant met Lisandro Martínez centraal achterin. Daardoor schuift Daley Blind een linie op. De vice-aanvoerder vormt een middenveld met Davy Klaassen en Ryan Gravenberch.

Bij Atalanta ontbreekt Marten de Roon. "Dat is een gemis voor ons", stelt Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini. "Maar we hebben ook in de competitie wedstrijden zonder hem gespeeld en toen is het ook goed gegaan." Hans Hateboer staat naar verwachting wel in de basis en krijgt dus te maken met Neres.

De vermoedelijke opstellingen volgens het AD:

Atalanta: Sportiello, Toloi, Romero, Djimsiti, Hateboer, Pasalic, Freuler, Gosens, Gomez, Zapata, Muriel

Ajax: Onana, Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico, Gravenberch, Blind, Klaassen, Antony, Tadic, Neres