'Ajax uitschakelen zit er nog niet in, maar we kunnen wel een klap uitdelen'

'Ajax uitschakelen zit er nog niet in, maar we kunnen wel een klap uitdelen'

27-10-2020 07:12
42

Hans Hateboer is benieuwd naar de krachtsverhoudingen tussen Atalanta Bergamo en Ajax dinsdagavond in de Champions League. De Nederlandse rechtsback van de Italianen weet dat hij al een gevoelige tik kan uitdelen aan de Amsterdammers.

Atalanta won het eerste groepsduel met 0-4 bij FC Midtjylland, terwijl Ajax verloor van Liverpool (0-1). "Ajax uitschakelen zit er nog niet in", zegt Hateboer in De Telegraaf. "We kunnen in ons eigen stadion echter wel een klap uitdelen, zorgen dat Ajax acht tellen rust krijgt."

Hateboer is onder de indruk van de opmars van Ajax in Europa, maar vertrouwt op een goed resultaat. "Hoe Ajax zich twee seizoenen geleden in de Champions League heeft gemanifesteerd, is geweldig voor het Nederlandse voetbal. In Europa lijken ze elke keer nóg iets meer te kunnen brengen dan in de Eredivisie. Er is tijdens Atalanta-Ajax geen favoriet. Ik denk dat we gelijkwaardig zijn. Het kan ook door onze offensieve speelstijlen écht een leuke wedstrijd worden. Met FC Groningen waren we – uit en thuis – altijd de underdog tegen Ajax. Nu ruiken we kansen."

Net als Ajax krijgt ook Atalanta lof voor zijn prestaties, maar Hateboer grijpt in als zijn team als 'sensatie' wordt omschreven. "Als je twee keer achter elkaar als derde eindigt in de Serie A én de kwartfinale van de Champions League hebt gehaald, kun je wel van een blijvertje spreken, vind ik. Onze grote kracht is dat onze selectie door de jaren heen intact is gebleven."

De Oranje-international weet nog niet wie hij tegenover zich krijgt, maar hij hoopt stiekem op Quincy Promes. "Ik ken Quincy van het Nederlands elftal, ben daardoor op de hoogte van zijn kwaliteiten en zou het als een uitdaging zien om de strijd met hem aan te gaan. Ajax is voetballend altijd goed, dus ik ben benieuwd."