'FC Barcelona wil zich bij PSV melden als transfer van Memphis niet doorgaat'

'FC Barcelona wil zich bij PSV melden als transfer van Memphis niet doorgaat'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 09:32di 27-10-2020 om 09:32

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 10:09di 27-10-2020 om 10:09

FC Barcelona wil in januari een nieuwe poging wagen voor Memphis Depay, maar de Catalanen hebben al een alternatief op de korrel. Mocht de Oranje-international niet haalbaar blijken, dan komt Donyell Malen van PSV in beeld, zo meldt El Mundo Deportivo.

Ronald Koeman verklaarde onlangs in een interview met het Algemeen Dagblad de interesse in Memphis. "Hij is sterk, dynamisch, en kan zowel in de spits als vanaf de linkerkant spelen. Ik heb hem vooraf natuurlijk gesproken over mijn ideeën. In principe lag alles klaar, maar door de regels van La Liga wisten we dat we éérst een speler moesten verkopen", zei de Barça-trainer, die hoopt Memphis in januari alsnog te kunnen begroeten.

Barça zou al akkoord zijn met zowel Lyon als de aanvaller, die door zijn aflopende contract bepaald niet de hoofdprijs moet kosten. De vermeende interesse in Malen is dan ook enigszins opvallend. De 21-jarige PSV'er ligt nog tot medio 2024 vast in het Philips Stadion, waardoor de Eindhovenaren het onderste uit de kan kunnen halen. Wel liggen zijn salariseisen vermoedelijk een stuk lager. En juist het salarishuis van Barça puilt uit.

Malen was dit seizoen in zes Eredivisie-duels goed voor drie goals en een assist. Hij debuteerde onder Koeman in het Nederlands elftal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws