Verontwaardigd Barcelona klimt in de pen: 'VAR bevordert de eerlijkheid niet'

Verontwaardigd Barcelona klimt in de pen: 'VAR bevordert de eerlijkheid niet'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 10:37di 27-10-2020 om 10:37

In een statement op de eigen kanalen heeft Barcelona zijn twijfels uitgesproken over het functioneren van de VAR in Spanje. Afgelopen weekend kregen de Catalanen in de Clásico tegen Real Madrid een volgens trainer Ronald Koeman onterechte strafschop tegen.

Clément Lenglet zou Sergio Ramos hebben vastgehouden en tot grote onvrede van Koeman en heel Barcelona ging de bal op de stip. De VAR greep niet in en dat vindt men in Catalonië raar. "Het bestuur wil benadrukken dat het vertrouwen heeft in de technologie van de VAR, maar wil ook zeggen dat het de criteria voor gebruik en interpretatie afwijst."

De wijze waarop de videoscheidsrechter gebruikt wordt in Spanje is volgens Barcelona nog niet in hun voordeel uitgevallen. "Het bestuur vindt dat de VAR bij gelijkwaardige situaties niet de essentiële criteria van eerlijkheid en ethiek bewaakt. Dat heeft een bijzonder negatieve impact gehad op Barcelona en was voordelig voor directe tegenstanders."

Afgelopen weekend sprak Ronald Koeman zich al fel uit tegen de VAR. Hij zei dat het gevoel heerst dat de video-arbitrage alleen in actie komt als het om een situatie tegen Barcelona gaat. De Spaanse bond overweegt die uitlatingen te gaan onderzoeken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws