Spelersvakbond uit zorgen: 'Dan is dat ook een beetje competitievervalsing'

Spelersvakbond uit zorgen: 'Dan is dat ook een beetje competitievervalsing'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 13:28di 27-10-2020 om 13:28

Voorzitter Evgeniy Levchenko van de VVCS ziet dat de 'coronabubbel' in het betaald voetbal in Nederland lang niet waterdicht is. De Oekraïense oud-speler van onder meer FC Groningen maakt zich zorgen om de profvoetballers.

Vooralsnog zijn in Nederland vijf competitiewedstrijden uitgesteld vanwege meerdere coronabesmettingen binnen een club. Onder meer PSV en AZ zijn zwaar getroffen. "We zien de aantallen stijgen. Dat is verontrustend", zegt Levchenko tegen het Algemeen Dagblad. "Je kan voetballers wel testen, maar je kan ze niet buiten de maatschappij plaatsen. Hoe je het ook wendt of keert: het systeem is niet waterdicht."

Het stilleggen van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie is desondanks nog niet aan de orde. "Maar als clubs wedstrijden moeten spelen zonder hun belangrijkste spelers, is dat ook een beetje competitievervalsing", wijst Levchenko op clubs als AZ, PSV en NAC Breda.

De VVCS houdt de situatie nauwlettend in de gaten. "Voor ons is vooral van belang dat de spelers geen gevaar lopen en hier geen blijvend letsel aan kunnen overhouden", benadrukt Levchenko. "De komende periode wordt cruciaal. Hoe we hier doorheen komen, zal bepalen of we kunnen doorgaan met de competitie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws