Onana begrijpt kritiek van VVV-collega niet: 'Het was nooit een optie'

Onana begrijpt kritiek van VVV-collega niet: 'Het was nooit een optie'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 14:34di 27-10-2020 om 14:34

Andre Onana is verbaasd door de reactie van Delano van Crooij. De doelman van VVV-Venlo wist niet goed wat hij moest denken van de actie van zijn Ajax-collega, die hem na de 0-13 in De Koel bemoedigende woorden insprak.

"Ja, als je hoort dat hij eigenlijk een penalty tegen mij had willen nemen, dan denk je wel: was zijn actie wel oprecht?", zei Van Crooij na afloop bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. "Een penalty nemen tegen een andere keeper doe je niet als je respect voor hem hebt. Het zou vernederend zijn geweest."

Van Crooij doelde op de situatie voorafgaand bij de 0-9. Ajax kreeg een strafschop die werd benut door Klaas-Jan Huntelaar. Ook Onana leek echter wel oren te hebben naar het buitenkansje. "Het was nooit een optie om die strafschop te nemen", benadrukt de Kat van Kameroen nu nogmaals tegenover De Telegraaf.

"Uit respect voor de tegenstander is het geen moment in me opgekomen", liet de Ajax-doelman ook in Venlo al weten. "Natuurlijk had ik het kunnen doen, maar Delano had het al zwaar genoeg. Zoiets doe je niet. En het was ook belangrijk dat Klaas-Jan Huntelaar scoorde. Daardoor houdt een spits vertrouwen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws