Ajax wilde niet meewerken aan verhuur: 'Lastige periode, ik moet wachten op kans'

Ajax wilde niet meewerken aan verhuur: 'Lastige periode, ik moet wachten op kans'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 14:55di 27-10-2020 om 14:55

Jurgen Ekkelenkamp kijkt met een goed gevoel terug op de maand oktober. De twintigjarige middenvelder debuteerde voor Jong Oranje en was tijdens de historische 0-13 zege bij VVV-Venlo van grote waarde voor Ajax met twee doelpunten en een assist.

"Dat is een heel lekker gevoel", zegt Ekkelenkamp tegen Ajax TV. "Het was ook lekker om negentig minuten te kunnen maken. De laatste keer dat ik dat had gedaan was tegen Jong PSV (op 14 september, red), dus daar was ik wel aan toe." 

Ekkelenkamp mocht afgelopen zomer niet verhuurd worden en hoopt trainer Erik ten Hag nu te overtuigen van zijn kunnen. "Dat was een lastige periode. Een paar clubs wilden me huren, maar ik had mijn focus altijd op Ajax. Ik moet gewoon wachten op m'n kans en als die dan komt, proberen er te staan. We gaan het zien de komende tijd."

Ekkelenkamp mocht in het Champions League-duel met Liverpool al invallen. In de slotseconden was hij nog héél dicht bij de 1-1, maar zijn schot ging over. "Daar zat ik wel even mee", zegt hij. "Gelukkig heb ik tegen VVV laten zien dat ik wel degelijk kansen kan afmaken."

Ekkelenkamp steekt in goede vorm. Dat dankt hij ook aan zijn krachttrainingen tijdens de coronapauze: de aanvallende middenvelder oogt sterker. "Ik ben bijna elke dag gaan gymmen in een park met vrienden. Meerdere mensen zeggen het. Daar ben ik wel trots op. Het voelt beter in het veld en je bent veel sterker in de duels. Het is goed dat ik daar aan heb gewerkt." Met Dusan Tadic durft hij zich nog niet te spiegelen. "Dan moet ik nog wel even doortrainen."

Ekkelenkamp en Ajax kijken door de monsterzege in Venlo met vertrouwen uit naar het treffen met Atalanta Bergamo van dinsdagavond. "Ik denk dat we zeker kunnen overwinteren in de Champions League. Daarna gaan we kijken hoever we kunnen komen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws