Solskjaer verdedigt Van de Beek: 'Moeilijk besluit, maar hij wordt een big player'

Solskjaer verdedigt Van de Beek: 'Moeilijk besluit, maar hij wordt een big player'

27-10-2020 15:55 Laatste update: 17:57
58

Donny van de Beek moet het hoogstwaarschijnlijk doen met een nieuwe reserverol bij Manchester United. Manager Ole Gunnar Solskjaer kondigt in aanloop naar het Champions League-duel met RB Leipzig weinig veranderingen aan, al blijft hij de Oranje-international wel steunen.

Tijdens de thuiswedstrijd tegen Chelsea van zaterdag kregen Scott McTominay, Bruno Fernandes en Fred de voorkeur boven Van de Beek, Paul Pogba en Nemanja Matic. "Er zijn natuurlijk altijd twijfelgevallen, zeker na zo'n zware wedstrijd, maar ik denk dat we met ongeveer dezelfde ploeg gaan starten", aldus Solskjaer tijdens zijn perspraatje op dinsdag.

De Noor blijft echter vertrouwen houden in Van de Beek. "Het is moeilijk om spelers als Donny, Paul en Nemanja te passeren, zoals vorige week: het zijn allemaal ervaren spelers. Maar het seizoen is nog lang, we hebben een brede selectie nodig. Maak je geen zorgen, Donny gaat dit seizoen een big, big player worden", spreekt Solskjaer bemoedigende woorden. "Dat hij nog niet veel aan spelen toe is gekomen, zegt veel over de kracht van onze spelersgroep."

Collega McTominay mocht eveneens aanschuiven tijdens de persconferentie: ook hij verwacht nog veel van Van de Beek. "Wat mij betreft is er geen reden om in paniek te raken. Geef hem de tijd, laat hem even wennen aan een nieuwe omgeving", aldus de 23-jarige Schot.