54 speelminuten voor 'leuke gozer' Elia: 'Lastig voor iemand met zijn kwaliteiten'

54 speelminuten voor 'leuke gozer' Elia: 'Lastig voor iemand met zijn kwaliteiten'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 16:18di 27-10-2020 om 16:18

Dertigvoudig Oranje-international Eljero Elia streek deze zomer weer neer in de Eredivisie, maar wacht nog op zijn eerste basisplek bij FC Utrecht. Bart Ramselaar krijgt de voorkeur als linksbuiten en Elia is tot nu toe niet verder gekomen dan 54 minuten, verspreid over vier invalbeurten.

Tegen FC Twente bleef hij zelfs negentig minuten lang op de bank zitten. FC Utrecht-trainer John van den Brom lijkt ook niet van plan om hier verandering in te brengen. "Op trainingen zie ik dat echt wel, die extra kwaliteiten. Maar soms zie je het ook niet", vertelt hij aan Voetbal International. "Tegelijkertijd doet Bart het ook heel goed. Als Bart niet kan spelen, dan is Eljero de man voor die positie."

Van den Brom benadrukt dat er met de fysieke gesteldheid van Elia niets mis is. "Iedereen denkt dat hij op het strand heeft gelegen maar hij heeft alle trainingen meemaakt", aldus de trainer, die echter nog genoeg ruimte voor verbetering ziet. "Hij moet de kansen die hij krijgt ook daadwerkelijk pakken. Tot nu toe zijn dat minimale minuten. Dat is best lastig voor een speler met zijn kwaliteiten. Maar Eljero wil heel graag: het is echt een leuke gozer."

FC Utrecht komt dinsdagavond in actie voor de KNVB Beker. De finalist van het vorige seizoen trapt om 21.00 uur af tegen FC Dordrecht.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Elia zijn oude niveau nog aantikken bij FC Utrecht?

Ja
41%
Nee
59%
(1701 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws