FC Utrecht bekert door bij langverwachte rentree Janssen, VVV herpakt zich na 0-13

27-10-2020 23:11 Laatste update: 23:09
148

VVV-Venlo heeft de rug gerecht na de smadelijke 0-13 nederlaag tegen Ajax van zaterdagmiddag. De Venlonaren moesten tegen FC Den Bosch een achterstand goed maken, maar wisten uiteindelijk door te bekeren tegen de nummer 16 van de Keuken Kampioen Divisie.

VVV-Venlo – FC Den Bosch 4-2
Bij rust stond er een verrassende 0-1 stand op de borden. Kort nadat Giorgios Giakoumakis de lat had geraakt, verkeek doelman Delano van Crooij zich op een voorzet vanaf rechts: Romano Postema kon profiteren. Na rust sloeg de thuisploeg twee keer in korte tijd toe. Zinédine Machach leverde eerst de assist voor de 1-1 van Giakoumakis en werd vervolgens vervangen door Jafar Arias, die met zijn balcontact de 2-1 aantekende.

Niet lang daarna leek VVV de wedstrijd definitief te beslissen: Declan Lambert maakte een overtreding op Evert Linthorst, Giakoumakis maakte vanaf de penaltystip de 3-1. In de slotfase werd het alsnog spannend: Postema volgde het voorbeeld van Giakoumakis en maakte zijn tweede van de avond. De Brabanders konden echter niet meer terug in de wedstrijd komen: Tobias Pachonik schoof in de extra tijd de 4-2 binnen.

FC Dordrecht-FC Utrecht 2-4
FC Utrecht maakte er ook vier tegen een Keuken Kampioen Divisie-club. De Domstedelingen waagden in totaal 33 (!) doelpogingen, maar liet een groot aantal mogelijkheden onbenut. Nikolas Agrafiotis scoorde twee keer namens de gastheren uit Dordrecht, maar Sander van de Streek loodste FC Utrecht kort voor tijd in veilige haven met zijn 2-4. Routinier Willem Janssen keerde na negen maanden terug op het veld en speelde 73 minuten.

SC Heerenveen-TOP Oss 3-1
SC Heerenveen heeft zijn sterke start in de Eredivisie een vervolg gegeven in de KNVB Beker. De Friezen maakten voor rust al het verschil tegen Keuken Kampioen Divisie-ploeg TOP Oss. De 1-0 van Joey Veerman werd nog tenietgedaan door de fraaie gelijkmaker van Joshua Sanches, na een half uur spelen. Heerenveen diende de Brabantse gasten echter van repliek en liep nog voor rust uit naar 3-1: Benjamin Nygren scoorde op aangeven van Joey Veerman en leverde even later een corner af, die binnengekopt werd door Rodney Kongolo. De zege kwam na rust geen moment in gevaar.

FC Twente-De Graafschap 1-3
FC Twente startte zonder onder meer Joël Drommel, Wout Brama en Vaclav Cerny en keek na een half uur spelen al tegen een 0-2 achterstand aan. Mo Hamdaoui verschalkte reservedoelman Jeffrey de Lange in de korte hoek en Joey Konings – die eerder al een aardige kans had gemist – profiteerde even later van balverlies van Gijs Smal.

Jans greep tijdens de rust hard in en voerde drie wissels door: Cerny en Brama kwamen alsnog binnen de lijnen, samen met Halil Dervisoglu. In de slotfase van de eerste helft moest Cas Staring al invallen voor de geblesseerd geraakte Dario Dumic: de negentienjarige verdediger bekroonde zijn debuut na een uur spelen met de aansluitingstreffer. FC Twente had nog een half uur de tijd om iets aan die achterstand te doen, maar kon niet doordrukken: Cerny kreeg in de slotfase de grootste kans, maar suitte op doelman Rody de Boer. De Graafschap hield stand tijdens de slotfase, kwam via Julian Lelieveld zelfs op 1-3 en bereikte de volgende bekerronde.