Telegraaf: Ajax-bus belaagd door Italiaanse hooligans, spelers 'met schrik vrij'

Telegraaf: Ajax-bus belaagd door Italiaanse hooligans, spelers 'met schrik vrij'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 20:33di 27-10-2020 om 20:33

Laatste update: dinsdag 27 oktober 2020 om 20:59di 27-10-2020 om 20:59

De spelers van Ajax hebben voorafgaand aan het Champions League-duel met Atalanta Bergamo een hachelijk avontuur beleefd, meldt De Telegraaf. De bussen waarin ze naar het stadion reisden werden belaagd door Italiaanse hooligans, klinkt het.

Een woordvoerder van Ajax bevestigt tegenover de ochtendkrant dat er stenen naar de bussen zijn gegooid en dat er vuurwerk is afgestoken. De Ajax-selectie werd begeleid door de lokale politie: zij konden echter niet voorkomen dat de bussen werden opgewacht door hooligans.

De aanval heeft uiteindelijk alleen materiële schade opgeleverd. In de bus waarin trainer Erik ten Hag en de basisspelers zaten, is één van de ramen gesneuveld. De inzitten zijn volgens De Telegraaf met 'de schrik vrijgekomen'.

Ajax speelt dinsdagavond zijn tweede Champions League-wedstrijd van het seizoen: in Bergamo zal er om 21.00 uur afgetrapt worden. De Amsterdammers verloren hun eerste wedstrijd tegen Liverpool met 0-1, terwijl Atalanta met 0-4 won bij het Deense FC Midtjylland.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws