Bayern München pakt zege in slotfase en wint dertien CL-duels op rij

Bayern München pakt zege in slotfase en wint dertien CL-duels op rij

27-10-2020 20:54
12

Bayern München heeft ook de tweede groepswedstrijd in de Champions League gewonnen. De ploeg kroop in Rusland door het oog van de naald: 1-2 bij Lokomotiv Moskou.

Lokomotiv Moskou - Bayern 1-2
Bayern opende vorige week overtuigend door Atlético Madrid met 4-0 aan de kant te schuiven, maar in Moskou ging het een stuk lastiger. Bayern greep na een kwartier de leiding na een knappe driehoek tussen Corentin Tolisso, Benjamin Pavard en Leon Goretzka, die binnenkopte. Omdat Kingsley Coman een kans op 0-2 miste, werd Lokomotiv sterker.

In de tweede helft groeide het verzet van Lokomotiv. De gelijkmaker in de slotfase was dan ook niet onverdiend. Twintig minuten voor tijd schoot Anton Miranchuk na een sterk uitgevoerde counter van dichtbij de 1-1 binnen.

Maar zoals wel vaker greep Bayern toch weer de volle buit. Joshua Kimmich stond vogelvrij, ramde van buiten de zestien binnen en bezorgde zijn ploeg daarmee de zege. Bayern heeft nu dertien Champions League-wedstrijden op rij gewonnen.

Shakhtar Donetsk - Inter 0-0
Internazionale zal 's nachts nog wakker schrikken vanwege de vele gemiste kansen tegen Shakhtar Donetsk. Het werd 0-0 in Oekraïne. Inter, dat Shakhtar vorig jaar in de halve finale van de Europa League eenvoudig opzij zette, miste kans na kans en moest tot de slotfase gas geven om niet tegen duur puntenverlies aan te lopen. Romelu Lukaku raakte uit een vrije trap de lat en ook Nicoló Barella raakte het aluminium.

Inter drukte Shakhtar met de rug tegen de muur, maar een overwinning zat er niet in voor hoofdtrainer Antonio Conte en co. Shakhtar staat op vier punten na de knappe zege op Real Madrid van vorige week.