'Dus De Roon verdient het gewoon, maar het is geen Ajax-speler'

'Dus De Roon verdient het gewoon, maar het is geen Ajax-speler'

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2020 om 21:25di 27-10-2020 om 21:25

Johan Derksen noemt de ontwikkeling van Marten de Roon 'spectaculair'. Vijf jaar geleden speelde de middenvelder nog bij sc Heerenveen, nu is hij een vaste waarde bij Champions League-deelnemer Atalanta Bergamo.

"Het was een hele gewone voetballer bij Heerenveen, maar bij Middlesbrough deed hij het plots ontzettend goed", zegt Derksen bij Veronica Inside. "Ik had niet verwacht dat hij zich ook op dit niveau zou handhaven. Het is geen speler waar je een seizoenkaart voor koopt, maar trainers zijn gek op hem."

Derksen snapt wel dat De Roon gewaardeerd wordt door trainers. "Hij staat ook in het Nederlands elftal, terwijl hij een vrij onopvallende rol vertolkt. De trainers die met hem werken zijn niet op hun achterhoofd gevallen, dus die jongen verdient dat gewoon. Maar het is geen Ajax-speler."

Wim Kieft is het daarmee eens. "Het is geen Frenkie de Jong", voegt hij toe. Maar wat maakt De Roon nou zo waardevol? "Dan krijg je dat trainersjargon: evenwicht en discipline", zegt Derksen. "Als je een aanvallende middenvelder hebt die naar voren gaat, vult hij het gaatje op en zorgt dat er iemand opgevangen kan worden. Die zijn goud waard voor een trainer, maar het publiek ziet ze niet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

De Roon kan nog een stapje hogerop

Ja
47%
Nee
53%
(404 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws