Ten Hag steekt loftrompet: 'Ik vond hem heel goed, hij was supersterk'

Ten Hag steekt loftrompet: 'Ik vond hem heel goed, hij was supersterk'

28-10-2020 06:53
66

Ajax-trainer Erik ten Hag baalt dat zijn ploeg een 0-2 voorsprong uit handen gaf in het Champions League-duel met Atalanta Bergamo, maar is lovend over Lassina Traoré. Hij ziet dat de Burkinees flinke stappen heeft gemaakt.

"Ik vond hem heel goed spelen. Als ik hem vergelijk met vorig jaar tegen Getafe.. Toen was het echt nog een jongetje maar vandaag heeft Lassina als een kerel gespeeld. Dat was precies wat we in deze wedstrijd nodig hadden", wordt Ten Hag geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Wedden

Meer odds

Traoré hielp Ajax aan een comfortabele voorsprong. Zo kreeg de negentienjarige spits na een overtreding van Robin Gosens een penalty, die door Dusan Tadic werd benut. Hij werkte vervolgens zelf de 0-2 binnen. "Hij was supersterk. Hij heeft het uitstekend ingevuld en we hebben meerdere keren wat gecreëerd omdat hij ons aanspeelpunt was waarover we konden doorvoetballen."

In de slotfase was Traoré nog bijna betrokken bij de winnende treffer. Hij bediende Antony, maar de schuiver van de Braziliaan was een prooi voor doelman Marco Sportiello.