Elia en zaakwaarnemer balen van Van den Brom: 'Opeenstapeling van trieste zaken'

Elia en zaakwaarnemer balen van Van den Brom: 'Opeenstapeling van trieste zaken'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 07:07wo 28-10-2020 om 07:07

Laatste update: woensdag 28 oktober 2020 om 15:30wo 28-10-2020 om 15:30

Eljero Elia en zaakwaarnemer Frank Schouten zijn niet blij met FC Utrecht en John van den Brom. De uitspraken van de trainer van de Domstedelingen wekken verbazing in het kamp van de 33-jarige vleugelaanvaller.

Van den Brom stelde dat hij 'nog niet de Elia heeft gezien waarmee hij bekend is'. Dat bevreemdt Elia, die goede redenen heeft waarom zijn beste vorm nog ontbreekt in de Galgenwaard. Hij miste twee weken door besmetting met het coronavirus. Ook privé werd de linksbuiten hard geraakt doordat zijn dochtertje ernstig ziek werd en op de intensive care terechtkwam.

"FC Utrecht weet heel goed dat het niet alleen gaat over 'het soms nog niet laten zien'. De club heeft volledig gelijk dat het bepalend is wanneer je iemand gaat inpassen in een team. Maar dan gaat het wel om het volledige verhaal", reageert Schouten tegenover Voetbal International.

"Op 5 augustus speelde Eljero nog in de achtste finale in de Europa League met Istanbul Basaksehir en twee weken later tekende hij voor FC Utrecht. Vanaf 1 september zat Eljero twee weken ziek thuis. Hij kon en mocht helemaal niets doen", vervolgt de zaakwaarnemer. "Kort nadat hij weer op het trainingsveld stond, kregen hij en zijn vrouw dramatisch privé-nieuws te verwerken. Ook dat heeft er een aantal weken flink ingehakt bij het gezin."

"Door deze opeenstapeling van trieste zaken heeft Eljero vast mindere trainingen gehad en al maanden geen negentig minuten kunnen spelen. Maar dat is toch volledig verklaarbaar?", aldus Schouten. Elia kreeg woensdagavond wel een kans in het bekerduel met FC Dordrecht.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Elia zijn oude niveau nog aantikken bij FC Utrecht?

Ja
41%
Nee
59%
(1701 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws