Tadic signaleert Ajax-makke: 'Dat moet echt sneller als we bal verliezen'

Tadic signaleert Ajax-makke: 'Dat moet echt sneller als we bal verliezen'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 07:37wo 28-10-2020 om 07:37

Dusan Tadic vindt dat Ajax het als team heeft laten afweten in het Champions League-duel met Atalanta Bergamo. De aanvoerder verdedigt echter de keuze om op dezelfde voet verder te gaan in de tweede helft, waarin een 0-2 voorsprong werd weggegeven: 2-2.

"Ja natuurlijk is dit teleurstellend. We wilden drie punten", zegt Tadic tegen Ajax TV. "Bij rust stond het 0-2 en was alles in orde, maar daarna kregen we te snel de goals tegen. Ik weet niet precies wat er gebeurde, ik moet de doelpunten nog terugkijken. Maar als we de bal verliezen, moeten we echt sneller omschakelen om onze verdediging te helpen", analyseert de kritische Serviër.

Tadic verdedigt de beslissing om bij een 0-2 ruststand niet wat meer defensieve zekerheid in te bouwen. "Ze zeggen altijd dat 0-2 de gevaarlijkste stand is die er is, dus spraken we in de rust af dat we hetzelfde wilden blijven spelen en op zoek wilden gaan naar de derde goal. Dan maak je het makkelijker voor jezelf. Maar in plaats daarvan kregen zij het geloof dat ze konden scoren."

Volgens Tadic mag Ajax niet tevreden zijn met een remise. "Atalanta is een heel goede tegenstander. Ze speelden veel één-op-één met veel druk en veel duels. Maar wij moeten groter denken. Niet tevreden zijn, altijd méér willen: dat is de Ajax-mentaliteit. Ik denk ook dat we nog beter kunnen. We verdienden meer in deze twee duels, maar we hebben alles nog in eigen hand."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax dit seizoen overwinteren in de Champions League?

Ja
51%
Nee, ze gaan verder in de Europa League
46%
Nee, ze worden laatste in hun poule
3%
(1738 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws