'Bodyguards moeten Pickford beschermen na doodsbedreigingen om Van Dijk-actie'

'Bodyguards moeten Pickford beschermen na doodsbedreigingen om Van Dijk-actie'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 08:30wo 28-10-2020 om 08:30

Jordan Pickford en zijn vrouw worden beschermd door bodyguards, zo meldt The Daily Mail. De doelman van Everton ontving doodsbedreigingen na zijn harde charge op Virgil van Dijk in de Merseyside Derby.

De Nederlandse verdediger van Liverpool liep een zware blessure op, waardoor zijn seizoen er al zo goed als zeker op zit. Ook voor Oranje vormt hij een vraagteken in aanloop naar het EK. Van Dijk gaat op een 'passend moment' onder het mes, liet manager Jürgen Klopp vorige week vrijdag weten.

Pickford ontsnapte na zijn snoeiharde tackle op Van Dijk aan een straf, maar de fans van Liverpool zijn woedend. Uit angst voor hooligans heeft hij nu een 'ring van staal' rond zijn familie aangebracht, zo schrijft de boulevardkrant. "Jordan is geschokt door het aantal bedreigingen dat hij heeft ontvangen. Hij is vastberaden om zijn familie veilig te houden", laat een bron weten.

Bodyguards houden onder meer het huis van de Engelse international in de gaten. Daarnaast heeft hij van veiligheidsexperts het advies gekregen om social media te vermijden, zodat zijn verblijfplaatsen onduidelijk zijn. De Merseyside-politie opende al een onderzoek naar tweets aan het adres van Pickford en Everton-teamgenoot Richarlison, die Thiago blesseerde.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws