Zirkzee getipt voor verhuur: 'Ik ken de afwegingen van Feyenoord niet'

Zirkzee getipt voor verhuur: 'Ik ken de afwegingen van Feyenoord niet'

28-10-2020 09:01 Laatste update: 09:07
53

Roy Makaay ziet dat Joshua Zirkzee in de pikorde is gedaald bij Bayern München. De oud-spits van Der Rekordmeister denkt dat de international van Jong Oranje beter verhuurd kan worden.

Zirkzee kwam vorig seizoen regelmatig binnen de lijnen, maar met Eric Choupo-Moting is er een nieuwe stand-in voor Robert Lewandowski bij de Bundesliga-kampioen en Champions League-winnaar. "Ik zag ook dat Zirkzee niet met Bayern mee was naar Moskou voor de Champions League. Hij is bij de club een treetje lager komen te zitten, nu Bayern Eric Choupo-Moting heeft gekocht als nieuwe spits", reageert Das Phantom in De Telegraaf.

Technisch directeur Hasan Salihamidzic gaf al aan dat Zirkzee zelf zijn kansen moet afdwingen. "Maar met Lewandowski in monstervorm wordt dat heel lastig", aldus Makaay. "En bij Bayern, de wereldtop, wordt er elk jaar meer van je geëist. Ik zag wel dat Zirkzee nog minuten maakt bij het tweede. Dat is alsnog 3. Bundesliga, een vrij hoog niveau."

Toch denkt Makaay dat het beter is voor Zirkzee om elders ervaring op te doen. De negentienjarige spits werd in de voorbije transferperiode in verband gebracht met Feyenoord, dat door de blessures van Nicolai Jörgensen en Robert Bozeník verlegen zit om een nummer negen. "Dat zou voor Zirkzee prettig kunnen zijn, maar ik ken als buitenstaander de financiële middelen en afwegingen van Feyenoord natuurlijk niet."