Problemen stapelen zich op voor PSV: elf spelers ontbreken in Europa League

Problemen stapelen zich op voor PSV: elf spelers ontbreken in Europa League

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 09:54wo 28-10-2020 om 09:54

Laatste update: woensdag 28 oktober 2020 om 10:02wo 28-10-2020 om 10:02

PSV heeft woensdag bekendgemaakt dat ook Nick Viergever positief heeft getest op het coronavirus. Trainer Roger Schmidt mist daardoor elf spelers in het Europa League-duel met Omonia Nicosia, waarvan zeven door corona.

Viergever verblijft in quarantaine en is niet inzetbaar op Cyprus, zo maakt PSV bekend. Ook Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joel Piroe en Maxime Delanghe zijn vanwege corona nog niet beschikbaar. Het zestal ontbrak afgelopen zondag ook al in de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse, die met 2-1 werd verloren. Daarnaast is één staflid in quarantaine gegaan vanwege een positieve test.

Viergever was in Arnhem nog één van de slechts vijf wisselspelers van PSV. Schmidt kan voor het treffen met Omonia Nicosia putten uit twintig spelers, waarvan slechts vier verdedigers. Onder meer Mario Götze is wél van de partij. Net als Jong PSV-spelers Mathias Kjölö, Ismael Saibari, Luis Felipe en Richard Ledezma.

PSV trapt donderdagavond om 21.00 uur af op Cyprus. De Eindhovenaren verloren het eerste Europese groepsduel met 1-2 van Granada.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws