Voormalig Ajax-aanvaller Roy bedreigt journalist: 'Ik weet waar je woont nu'

Voormalig Ajax-aanvaller Roy bedreigt journalist: 'Ik weet waar je woont nu'

28-10-2020 12:48
173

Bryan Roy is in opspraak geraakt. De oud-speler van Ajax en 32-voudig international van het Nederlands elftal uitte via Twitter dreigementen aan het adres van journalist Chris Klomp. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie heeft zich uitgesproken tegen de bedreigingen.

'Die Chrisje wil al maanden een gevecht met mij voeren', zo valt te lezen in het bericht van Roy, welke als screenshot is gedeeld door Klomp. 'Woont ie in Amsterdam. Zo oliedom! Hoe kan je zo dom zijn Chrisje. Laat staan al die oliedomme volgers van je. Ik weet waar je woont nu. Via DM. Slapen doen we 's nachts, alleen jij niet.'

Klomp meldde vorige week al dat hij met geweld wordt bedreigd. Eerder werd onder meer een dreigbriefje op zijn voordeur geplakt en een baksteen door zijn ruit gegooid. Hij denkt dat de bedreigingen onder meer voortkomen uit zijn kritiek op complottheorieën rond corona. Roy houdt zich via Twitter veelvuldig met dat thema bezig. De voormalig Ajax-aanvaller heeft ook politieke ambities, want hij staat op de kandidatenlijst van de Partij voor de Kinderbelangen voor de verkiezingen van maart 2021. 'De Bryan Roy die mij wenst te bedreigen en laster pleegt, ja?', reageert Klomp cynisch.

Klomp deed al meermaals aangifte, maar veel schoot hij daar niet mee op. Minister Grapperhaus erkent dat niet alles goed verloopt. "Persvrijheid is een van de belangrijkste pijlers van onze democratische rechtsorde", stelt hij. Maar hij moet erkennen dat 'dingen nu niet zo gaan zoals ik zou willen'.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie