'Dortmund gaat niet verder met Favre en ziet drie mogelijke opvolgers'

'Dortmund gaat niet verder met Favre en ziet drie mogelijke opvolgers'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 13:54wo 28-10-2020 om 13:54

Laatste update: woensdag 28 oktober 2020 om 14:55wo 28-10-2020 om 14:55

Borussia Dortmund gaat na dit seizoen vermoedelijk op zoek naar een nieuwe trainer. De Bundesliga-topclub lijkt niet van plan om de volgende zomer aflopende verbintenis van Lucien Favre te verlengen, meldt BILD.

Het wordt de Zwitser aangerekend dat hij Die Schwarzgelben nog geen enkele prijs heeft bezorgd. Bovendien is er kritiek op het vaak statische spel onder zijn leiding. Volgens het Duitse medium heeft Dortmund al drie mogelijke opvolgers in het vizier. Marco Rose van Borussia Mönchengladbach, Julian Nagelsmann van RB Leipzig en Jesse Marsch van Red Bull Salzburg gelden als opties om Favre op te volgen. Ze staan volgens BILD voor een vergelijkbare speelstijl, met veel druk, een snelle omschakeling en veel beweging.

Rose leek dinsdagavond nog op weg naar een stunt in de Champions League met Gladbach, dat in de slotfase een 2-0 voorsprong uit handen gaf tegen Real Madrid (2-2). Nagelsmann geldt al langer als de kroonprins van het Duitse trainersgilde. Hij maakt net als Marsch deel uit van het Red Bull-imperium. Dortmund werd in het verleden al eens met Nagelsmann in verband gebracht, maar zijn toenmalige club Hoffenheim liet hem niet gaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws