Duidelijk signaal Elia: 'Wat moet ik zeggen? Als de trainer het zegt, is het zo'

Duidelijk signaal Elia: 'Wat moet ik zeggen? Als de trainer het zegt, is het zo'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 15:22wo 28-10-2020 om 15:22

Laatste update: woensdag 28 oktober 2020 om 15:51wo 28-10-2020 om 15:51

Eljero Elia kreeg in het bekerduel met FC Dordrecht de kans van FC Utrecht-trainer John van den Brom. Die gaf eerder al aan nog niet 'de Elia te zien waarmee we bekend zijn'. De aanvaller zelf vindt dat hij klaar is voor de basis.

Zijn eerste periode bij Utrecht was turbulent. Elia raakte besmet met het coronavirus en niet veel later belandde zijn dochtertje op de intensive care. "Het was heftig. Je vraagt er niet om, het gebeurt gewoon", geeft Elia aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daar moet je volwassen mee om gaan, niet eens voor jezelf, maar voor je kinderen. Heel 2020 is al geen fijn jaar en dan komt er nog van alles bovenop. En dan moet je ook nog kunnen presteren."

Elia lijkt zich niet helemaal te kunnen vinden in de uitspraken van Van den Brom, maar houdt zich in. Bart Ramselaar kreeg de laatste weken de voorkeur boven Elia. "Ja, wat moet ik zeggen? Hij is de trainer en bepaalt wie gaat spelen. Ik heb nog nooit een woordenwisseling gehad met de trainer en die zal er nooit komen. Als de trainer dat zegt, is het zo."

Om 'het echie'
Zelf is de aanvaller duidelijk: hij is er klaar voor. "Natuurlijk, ik kan allang in de basis spelen. Een wedstrijd om 'het echie' is heel wat anders dan een oefenwedstrijd. Zonder op te scheppen, maar als ik een oefenwedstrijd speel, dan weten die mensen al 'oh, ik speel tegen Elia, ik moet hem gewoon schoppen, ik moet zorgen dat hij niet in de wedstrijd komt'. In een competitieduel is dat anders. Schop me maar, dan krijg je een gele kaart."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoort Elia in de basis bij Utrecht?

Ja, hij kan het verschil maken
58%
Nee, Ramselaar doet het prima
42%
(701 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws