Advocaat steekt de loftrompet: 'Hij doet me denken aan Manuel Neuer van Bayern'

Advocaat steekt de loftrompet: 'Hij doet me denken aan Manuel Neuer van Bayern'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 18:51wo 28-10-2020 om 18:51

Dick Advocaat is lovend over Justin Bijlow, zijn eerste doelman bij Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers zegt dat Bijlow hem aan Manuel Neuer, de keeper van Bayern München, doet denken.

Feyenoord speelt donderdagavond een thuiswedstrijd in de Europa League tegen Wolfsberger AC en doet dat met Bijlow onder de lat. Advocaat is fan van zijn keeper. "Het is volkomen logisch dat Justin deel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal", zegt de ervaren oefenmeester op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "Justin heeft alles wat een goede keeper nodig heeft."

Advocaat denkt dat Bijlow een grote toekomst voor zich heeft. "Hij doet me denken aan Manuel Neuer van Bayern München", legt de Kleine Generaal uit. "Het is goed dat hij nu bij de voorselectie zit, maar eerste keeper worden van het Nederlands elftal moet nu zijn doelstelling zijn."

Zelf is de keeper nog voorzichtig met het uitspreken van verwachtingen. "Eerst moet ik het goed doen bij Feyenoord en daarna zie ik wel of ik bij het grote Oranje of bij Jong Oranje zit", vertelt Bijlow op diezelfde persconferentie. "Dit is pas de voorselectie. Dat is leuk, maar zegt nog niks. Of ik bij de definitieve selectie zit, ligt aan mijzelf."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws