Advocaat neemt woorden over Berghuis terug: 'Gaat een eigen leven leiden'

Advocaat neemt woorden over Berghuis terug: 'Gaat een eigen leven leiden'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 19:26wo 28-10-2020 om 19:26

Dick Advocaat wil niet dat de verhalen over Steven Berghuis een eigen leven gaan leiden. De trainer van Feyenoord zei op de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel met Wolfsberger AC dat zijn captain met iets 'corona-achtigs' in het ziekenhuis heeft gelegen.

De Kleine Generaal komt terug op zijn woorden omdat hij niet wil dat de nadruk op het woord corona gelegd blijft worden. "Een probleem met de longen wordt sinds maart vaak gerelateerd aan corona", zegt Advocaat tegen het Algemeen Dagblad.

"Feit is dat Steven een lastige zomer heeft gehad, hij heeft twee dagen in het ziekenhuis gelegen en het duurde even voor hij terug was op het veld", gaat hij verder. "Dat heeft gewoon impact gehad op die jongen. Dat wilde ik zeggen, niet of hij corona heeft gehad of niet."

De woordkeuze van Advocaat was ongelukkig, zegt hij. "Ik vond niet de juiste term en dan gaat het nu weer een eigen leven leiden. Daar schiet niemand iets mee op. Het gaat nu puur om het woord 'corona-achtig', maar die jongen is ziek geweest en dat heeft impact gehad."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws