PSV trekt zich niet terug: 'Gek, voor ons ook een complete verrassing'

PSV trekt zich niet terug: 'Gek, voor ons ook een complete verrassing'

28-10-2020 20:10 Laatste update: 20:28
52

PSV-trainer Roger Schmidt heeft er geen moment aan gedacht zijn team terug te trekken voor de Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia. De Eindhovenaren missen donderdagavond dertien (!) spelers.

Eran Zahavi en Jordan Teze werden woensdag voor vertrek naar Cyprus uit het vliegtuig gehaald, omdat de autoriteiten hen geen toegang tot het land gaf. De reden: de Israëlische aanvaller en Nederlandse verdediger, die afgelopen weekend tegen Vitesse (2-1 verlies) gewoon in actie kwamen, hebben corona gehad.

Niet spelen was hoe dan ook geen optie, benadrukt Schmidt. "We moeten de regels volgen en die respecteren. Het was nu lastig met Zahavi en Teze, maar we volgen de regels van de UEFA en die van de Cypriotische regering en daardoor konden ze niet met ons mee", reageert de PSV-trainer koeltjes via de clubsite.

"We vallen onder de vlag van de UEFA, volgen alle regels en de Cypriotische overheid wilde Eran (Zahavi, red.) en Jordan (Teze, red.) toch niet toelaten", wordt Schmidt geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Dat is gek en was voor ons ook een complete verrassing. Als we hen hadden meegenomen, dreigde een aantal dagen quarantaine hier voor het hele team. Dat was geen optie.”

Ook Jorrit Hendrix, aanvoerder bij afwezigheid van Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Donyell Malen, beaamt dat. "Als je dertien spelers hebt, waarvan er één een doelman is, dan moet je spelen. Dat hebben we momenteel en we gaan de best mogelijke prestatie leveren morgen."

Schmidt ziet de bizarre corona-situatie als een uitdaging. "Het is mijn taak om het team goed voor te bereiden. Dat is een uitdaging voor mij, want over 24 uur moet er een team staan dat klaar is om te vechten voor de overwinning." PSV probeert Zahavi en Teze overigens donderdag nog in te vliegen.