Gullit complimenteert Ziyech na basisdebuut bij Chelsea: 'Geeft hem een boost'

28-10-2020 22:00 Laatste update: 22:05
17

Hakim Ziyech mocht woensdagavond voor het eerst in de basis beginnen bij Chelsea tijdens de Champions League-wedstrijd tegen FK Krasnodar. Hij beloonde zijn goede spel met een treffer, tot genoegen van Ruud Gullit.

"Het is goed, helemaal voor Ziyech", vertelt Gullit in gesprek met beIN SPORTS. "Hij maakt meteen een doelpunt, de eerste keer op het scoreformulier. Dat geeft hem een boost. Ik vond dat hij in de eerste helft al een goede indruk maakte en in de tweede helft was er veel meer 'blijheid' in het team. Ze waren dingen aan het proberen", doelt Gullit op het betere spel van Chelsea.

The Blues hadden er in de eerste helft moeite mee om weg te lopen bij Krasnodar na de treffer van Callum Hudson-Odoi, na een vreselijke blunder van Krasnodar-keeper Matvey Safonov. In de slotfase van het duel deed de ploeg uit Londen dat alsnog. Timo Werner zorgde vanaf de penaltystip voor de 0-2, waarna het moment voor Ziyech zich aandiende. Hij schoot op prachtige wijze de 0-3 tegen de touwen. Christian Pulisic bepaalde de eindstand op 0-4.