Sprookje Koopmans krijgt vervolg: ADO wint na strafschoppen van Sparta

28-10-2020 21:28 Laatste update: 21:45
33

ADO Den Haag heeft de volgende ronde van de KNVB beker bereikt. Lang leek het erop dat Sparta Rotterdam als winnaar uit de strijd zou komen in Den Haag, maar diep in de blessuretijd van de wedstrijd kopte ADO-keeper Luuk Koopmans de 1-1 tegen de touwen. De ploeg uit de residentiestad was uiteindelijk de sterkste in de penaltyreeks.

Een affiche tussen twee teams uit de Eredivisie in de eerste ronde van de KNVB beker. ADO nam het in eigen huis op tegen Sparta. Beide teams zijn niet goed begonnen aan het nieuwe seizoen met een vijftiende plaats voor ADO en een zeventiende plaats voor Sparta. Het was de ploeg uit Rotterdam die het betere van het spel had in de eerste helft. Vlak voor rust beloonde Sparta zichzelf: Danzell Gravenberch zette de 0-1 op het scorebord.

In het tweede bedrijf kwam ADO wat beter aan spelen toe. Het creëerde een aantal prima kansen, maar ook Sparta kreeg kansen op een treffer. Met nog een aantal seconden te gaan, diep in blessuretijd, kreeg de ploeg uit Den Haag nog één laatste kans op de gelijkmaker. Keeper Koopmans ging mee naar voren bij een hoekschop, torende boven iedereen uit en knikte via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen.

De wedstrijd ging dus naar een verlenging. Hierin nam Sparta het initiatief: tot twee keer toe was Deroy Duarte dichtbij de 1-2. Hij mocht twee keer een vrije trap richting het ADO-doel afvuren, maar beide keren vloog zijn inzet net naast. Nikolaos Karelis was nog dichtbij de overwinning voor ADO, maar hij kopte vlak voor tijd nipt naast.

Uiteindelijk was ADO de gelukkigste in de penaltyreeks. Bilal Oud-Chikh schoot de winnende penalty voor ADO binnen, nadat Bart Vriends als enige miste vanaf de stip.