PSV houdt moed erin: 'Zo lang ik negatief blijf testen, koester ik dat'

PSV houdt moed erin: 'Zo lang ik negatief blijf testen, koester ik dat'

Gepubliceerd: woensdag 28 oktober 2020 om 22:31wo 28-10-2020 om 22:31

Volgens Jorrit Hendrix is PSV bevoorrecht dat het nog mag voetballen. De Eindhovenaren nemen het donderdagavond in de Europa League op tegen Omonia Nicosia. PSV kan op Cyprus over maar liefst dertien spelers niet beschikken, mede door de corona-uitbraak in de selectie.

Bij PSV zijn Nick Viergever, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Cody Gakpo, Joel Piroe en Maxime Delanghe besmet met het virus. Ook Eran Zahavi en Jordan Teze mogen naar alle waarschijnlijkheid niet spelen tegen Omonia, omdat de Cypriotische overheid het tweetal de toegang tot het eiland heeft ontzegd vanwege een positieve coronatest eerder deze maand.

Ondanks het grote aantal spelers dat PSV zal moeten missen donderdag, houdt Hendrix moed. "Het zijn zware tijden, waarin we helaas veel spelers moeten missen. Maar ik kan je verzekeren dat er tegen Omonia een gemotiveerd PSV op het veld staat", wordt de middenvelder geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Tegen Omonia zal Hendrix in de basis starten. Hij beschouwt het als een uitdaging om met de spelers die PSV tot zijn beschikking heeft een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. "We zijn blij dat we kunnen spelen met de spelers die hier nu zijn. We zitten ook in een bevoorrechte situatie dat we nog mogen voetballen."

Ondanks alle coronaperikelen, probeert Hendrix zich zoveel mogelijk te blijven focussen op het voetbal. "Ik vertrouw de medische mensen in ons team, we doen genoeg tests. En zo lang ik negatief blijf testen, koester ik dat. We volgen ook echt alle regels. Dat iemand dan toch positief test is écht toeval, iedereen kan het krijgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws