De Boer: 'Niet verwacht dat hij de baas zou worden bij Ajax, en dus ook mijn baas'

De Boer: 'Niet verwacht dat hij de baas zou worden bij Ajax, en dus ook mijn baas'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 09:22do 29-10-2020 om 09:22

Frank en Ronald de Boer bewaren goede herinneringen aan de tijden van Edwin van der Sar als keeper van het Nederlands elftal en Ajax. Ronald geeft aan dat hij verrast werd door het carrièrepad van 'Het IJskonijn'.

"Als ik eerlijk ben, had ik niet verwacht dat hij de baas van Ajax zou worden. En dus ook mijn baas...", lacht Ronald in gesprek met De Telegraaf, die op het moment actief is als jeugdtrainer bij de Amsterdammers. Hij denkt dat Van der Sar ook soms aan zichzelf heeft getwijfeld, nadat hij als algemeen directeur aan de slag ging. "Ik denk, nadat hij eraan was begonnen, dat hij ook weleens heeft gedacht: waarom heb ik ja gezegd? Maar als je ziet waar hij nu staat in vergelijking met drie jaar geleden, dan zeg ik: chapeau Edwin, je doet het geweldig."

De Boer kan zich de eerste keer dat Van der Sar zich meldde bij het eerste elftal van Ajax nog goed herinneren. "Hij kwam binnen als een lange slungel met iets te grote oren. Maar hij liet snel zien dat hij talent had. Daarbij was hij ook erg sociaal. En dat hielp om een band met zijn ploeggenoten te creëren."

Ook Frank bewaart goede herinneringen aan de wedstrijden met Van der Sar, voornamelijk bij het Nederlands elftal. Zo denkt hij terug aan het WK van 1998. "Tegen Argentinië smeerde hij Ortega een rode kaart aan. Na afloop in de kleedkamer zeiden we tegen elkaar: teamwork makes dreamwork. Hij had zijn bijdrage met de schwalbe en ik met de bekende pass op Dennis Bergkamp"

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws