'Het ging alleen nog maar over Van Gaal, in alle polls stond ik op één'

'Het ging alleen nog maar over Van Gaal, in alle polls stond ik op één'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 09:43do 29-10-2020 om 09:43

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 10:51do 29-10-2020 om 10:51

Louis van Gaal geeft aan dat hij niet na heeft hoeven denken over de positie van bondscoach bij Oranje na het vertrek van Ronald Koeman. Hij stond in alle polls op één, nadat een telefoontje van de NOS - waarin hem gevraagd wordt of hij openstond voor een terugkeer - een eigen leven ging leiden.

"Of ik weer beschikbaar zou zijn", vertelt Van Gaal over dat telefoontje bij Radio 538. "Dat was drie jaar geleden namelijk ook zo, voordat Koeman werd benoemd. Ik heb het toen niet gedaan. Nu was er van een belletje uit Zeist geen sprake. Ik heb na het vertrek van Koeman tegen de NOS gezegd: één, ik ben met pensioen, twee, ik ben niet gevraagd en drie, als de KNVB komt, zal ik erover nadenken."

Na het belletje van de NOS ging het gerucht een eigen leven leiden, stelt Van Gaal. "Het ging alleen nog maar over Van Gaal. In alle polls stond ik op één. Maar ik wilde duidelijk maken dat mijn komst naar Zeist geen grote kans van slagen had. Het telefoontje van de NOS werd door de andere media opgepakt als een open sollicitatie. Maar dat was het niet. Ik probeerde duidelijk te maken dat ik niet gevraagd was en dat ik de vorige keer, toen ik wél werd gevraagd, het ook niet gedaan heb."

Van Gaal geniet inmiddels van zijn voetbalpensioen en brengt zijn tijd samen met zijn vrouw Truus door in Portugal. De oefenmeester stelde eerder al dat, mocht hij ooit nog weer beginnen als trainer, hij dat eerst zou overleggen met zijn vrouw. "Het gesprek met Truus is er niet geweest", sluit Van Gaal af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws