Veltman 'gaat niet meteen janken' bij Brighton: 'Anders, ook al kom je van Ajax'

Veltman 'gaat niet meteen janken' bij Brighton: 'Anders, ook al kom je van Ajax'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 10:19do 29-10-2020 om 10:19

Michael Jansen (34), een opkomende zaakwaarnemer die onder meer de belangen van Joël Veltman en Bram Nuytinck behartigt, geeft aan dat er bij een transfer of contractverlenging veel komt kijken. Hij geeft een aantal voorbeelden uit de praktijk.

"Veltman heb ik afgelopen zomer naar Brighton getransfereerd", begint Jansen in gesprek met VICE Sports. "Hij staat nu niet elke wedstrijd in de basis. Tuurlijk praat je daarover. Nu hoef ik dat nog niet op te lossen, maar dat komt later misschien wel. Dat is heel moeilijk om te bepalen."

Een zaakwaarnemer speelt een belangrijke rol wanneer een speler niet tevreden is over de situatie bij zijn club. Dat is bij Veltman niet het geval, geeft Jansen aan. "Hij is niet het type speler dat meteen gaat janken, om het zo maar te zeggen. Je bent in de Premier League, daar komt even wat anders bij kijken dan Nederland, ook al kom je van een grote club als Ajax. Dan moet je soms even geduld hebben."

Naast transfers houdt Jansen zich ook bezig met de contractverlengingen van zijn cliënten. Het verschilt per land hoe dat er aan toegaat. "Ik ben nu bezig met Bram Nuytinck, die speelt nu bij Udinese. We zijn al een hele tijd in gesprek voor een verlenging van het contract. Het is Italië, dus normaal vlieg je dan over, ga je zitten met die mensen, koffie drinken, lunchen. Je gaat heel veel slap ouwehoeren en zakelijk bespreek je maar een klein beetje. Dat heeft ook zijn charme hoor, de Italiaanse manier van doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws