Schmidt trekt aan noodbel bij PSV: 'Ik denk dat het geen zin heeft'

Schmidt trekt aan noodbel bij PSV: 'Ik denk dat het geen zin heeft'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 10:35do 29-10-2020 om 10:35

Als het aan Roger Schmidt ligt, dan gaat er een streep door de volgende interlandperiode. De PSV-trainer kampt met een vloedgolf aan coronabesmettingen in de selectie.

Liefst negen spelers van PSV zijn besmet, waaronder aanvoerder Denzel Dumfries. In november staat de volgende interlandperiode op het programma. Schmidt doet een beroep op de UEFA. "Als het zo doorgaat en de situatie verslechtert, moeten we ons afvragen of het echt zin heeft spelers naar andere landen te laten reizen en zo te helpen het virus mogelijk te verspreiden", zegt de Duitser tegen Voetbal International.

De Israëlische international Eran Zahavi is één van de spelers die met een coronabesmetting terugkeerde naar Eindhoven. "Nu steeds meer mensen geïnfecteerd raken, ook binnen voetbalclubs, denk ik dat interlands spelen geen zin heeft. Ik kan dit niet beslissen en ik snap het belang van interlandvoetbal, maar de gezondheid van de spelers gaat uiteindelijk boven alles."

Schmidt vindt niet dat het hele voetbal tot stilstand moet worden gebracht. "Ik denk dat voetbal belangrijk is voor de mensen. Ze kunnen nauwelijks nog ergens naartoe, kunnen niet naar een restaurant of iets anders doen. Wat nog wél kan is thuiszitten en voetbal kijken. Het voetbal heeft dus een belangrijke taak, maar natuurlijk moeten we wel voortdurend alles opnieuw bekijken. (...) Op dit moment denk ik dat het nog juist is door te spelen, maar als het erger wordt, moeten we dat misschien heroverwegen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Eens met Schmidt?

Ja
92%
Nee
8%
(1786 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws